неділю, 19 травня 2019 р.


                                     Підсумкове засідання РМО вчителів
 художньо-естетичного циклу

У  джерела немає дна,
Бо джерело – криниця.
Не кожна пісня голосна
У серці нашому лишиться…
15 травня  відбулося підсумкове  засідання РМО вчителів художньо-естетичного циклу за темою: «Культура як засіб формування духовних компетентностей вчителя засобами народного мистецтва». Для вчителів  гостинно відкрили двері працівники Талалаївського краєзнавчого музею. Саме на базі цього закладу,  в переддень всесвітнього дня музеїв, і проходив наш  семінар.  Зі словом  про свою діяльність  виступила директор Огій О.І.

Згідно плану семінару були заслухані доповіді:
-           -     вчителя Березівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мухи Світлани Валеріївни «Дидактичні ігри на уроках мистецтва в 8-9 класах»;
-         -  «Сучасний урок мистецтва в «Новій українській школі»» (Абовян Н.І. Плугатарська ЗОШ І-ІІІ ступенів);
-       -    «Застосування нетрадиційних технік малювання як засіб розвитку творчих здібностей учнів» (Пезова Т.Ю. Довгалівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

«Я вмію і я навчу» - майстер-клас керівника РМО Товкач Наталії Миколаївни за темою: «Роль вчителя у духовно-моральному вихованні підростаючого покоління». Було представлено на розгляд колег:
-        -  презентацію з досвіду роботи;
-        -  відео фрагменту уроку музичного мистецтва у 4 класі;
-        -  показано на практиці важливий етап уроку – розучування пісні. Всі учасники семінару із великим задоволенням розучили і виконали українську пісню під акомпанемент  баяна «Ти в моєму серці, Україно!»;
-        -   послідовність виконання виробу із кольорових стрічок – бутон троянди.

На завершення свого майстер класу вчитель подарувала музею свою власну роботу – «Державна символіка»  та виконала ще одну пісню під гітарі.
Звітом  про  підсумки роботи  методичного обєднання за 2018-2019 н. р. завершили наше засідання.  (Левада Л.А. методист комунальної установи «Районний центр обслуговування закладів освіти»,  Товкач Н.М. керівник РМО).

Працівники музею дякували вчителям за цікавий та змістовний семінар, а ми – за гостинність та різноманіття експонатів, за вмілі руки майстрів своєї справи та мистецтво оформлення експозицій виставок.








Немає коментарів:

Дописати коментар